Muzeul Ţării Făgăraşului a fost neîcăpător în seara zilei de sâmbătă, 10 decembrie, pentru invitaţii care au participat la vernisajul unei expoziţii de ceasuri, intitulată sugestiv „Tempus sine tempore“ (Timp fără timp). Exponatele au provenit de la Muzeul Ceasului din Ploieşti, dar şidin colecţiile unor colecţionari particulari. Invitaţii la această expoziţie au avut parte şi de un concert de colinde.
Muzeul Ţării Făgăraşului a fost arhiplin sâmbătă seara. Aşezământul cultural a găzduit o expoziţie de ceasuri de mare valoare. „Acum, în preajma marii sărbători a creştinătăţii, Naşterea Domnului, muzeul a pregătit o nouă expoziţie inedită. Este vorba despre o expoziţie de ceasuri la care şi-a adus colaborarea Muzeul „Nicolae Simache“ din Ploieşti, singurul muzeul al ceasurilor din România. De asemenea, pot fi admirate şi piesele valoroase ale câtorva colecţionari, cum ar fi făgărăşeanul Ciprian Ganea şi braşoveanul Cătălin Buzdugan“, a spus Gheorghe Dragotă, directorul Muzeului Ţării Făgăraşului „Valer Literat“.
O singură sală a fost insuficientă pentru toate exponatele, de aceea expoziţia a fost organizată în două săli. Ceasurile expuse sunt de mână, de perete, de masă şi ceasuri deşteptătoare, iar exemplarul cel mai vechi datează din secoluul al XVII-lea. Printre expozanţi s-a numărat şi Ciprian Ganea din satul Berivoi. Colecţionarul a venit la această expoziţie cu 130 ceasuri. „Colecţionez ceasuri de aproape 15 ani, de la terminarea liceului. Iniţial, am strâns ceasuri de la colegi, prieteni, de la rude, ulterior am reuşit să le strâng din târgurile de antichităţi, licitaţii. E ceva greu dar şi frumos, pentru că pe lângă artă pe care o găsim în spatele oricărui mecanism, o să vedeţi şi foarte multă tehnică“, a spus Ciprian Ganea.
Exponatele vor rămâne la muzeu până în luna martie. Evenimentul s-a încheiat cu un concert de colinde su