Una dintre preocupările principale ale CEC Bank constă în sprijinirea clienţilor cu probleme a declarat, ieri, Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank.
Domnia sa a spus: "Am crezut în ideea că este mult mai bine să colaborăm cu clienţii, în vederea restructurării creditelor, decât să procedăm la executarea lor silită. Suntem conştienţi că aceasta este calea de urmat".
Preşedintele CEC Bank a menţionat că peste 15% din portofoliul de credite a trecut printr-un proces de restructurare. Potrivit domniei sale, 28% dintre clienţii persoane juridice şi 23% dintre clienţii persoane fizice care au avut creditele restructurate au nevoie de un nou astfel de proces. "În medie, 25% dintre clienţii cu credite restructurate au, în prezent, restanţe mai mari de 90 de zile", a declarat domnia sa. Aspectul pozitiv, în opinia lui Radu Gheţea, este că trei sferturi dintre clienţii care au trecut printr-o restructurare a creditelor au reuşit să facă faţă serviciului datoriei.
CEC Bank încheie cu succes strategia 2007-2011, care a presupus transformarea băncii dintr-una de economii într-una comercială, a declarat şeful acesteia, care a mai menţionat: "În prezent, putem participa de la egal la egal în competiţia pe piaţa bancară. Nu ne ocupăm doar de finanţarea populaţiei. Creditele pentru corporaţii au ajuns să reprezinte 55% din portofoliul de credite, care s-a dublat, de la 20%, cât reprezenta în 2007".
Potrivit domniei sale, raportul dintre credite şi depozite este de 60%, în condiţiile în care media pe piaţa locală este de 118%.
ALEXANDRU SÂRBU
Eliminarea prevederii care permitea CEC Bank să îşi majoreze capitalul social din profiturile anilor precedenţi reprezintă o eroare, a declarat preşedintele băncii, Radu Gheţea.
"Această modificare cred că este o eroare. CEC Bank ar avea în continuare nevoie de capitalizare", a explicat Gheţea, citat