Zilele de 9, 10 şi 11 decembrie au fost zile de sărbătoare pentru dumbrăviţeni. Deşi „Povestea naşterii Mântuitorului" a ajuns la cea de-a patra ediţie, acesta a fost primul an în care satul Betleem a fost reprodus în comuna Dumbrăviţa.
O iniţiativă a bisericii baptiste Vox Domini, în colaborare cu fundaţia „Totul pentru Hristos", acest proiect îşi propune să îi transporte pe vizitatori în atmosfera Crăciunului, aşa cum era acesta acum 2000 de ani.
Click pe poze pentru GALERIE FOTO!
La intrare în Betleem, vizitatotii l-au contemplat pe regele Irod, care stătea impasibil pe tron. Slujitoarele lui îi înscriau pe vizitatori, conform ordinului dat în vremea biblică. Apoi oamenii au intrat în Casa Tâmplarului, a Olarului şi a Fierarului, unde alături de demonstraţii, au avut parte şi de explicaţii cu privire la contextul istoric. Pentru copii, organizatorii au construit o căsuţă specială, în care micuţii s-au jucat în voie. Apoi copiii au râs şi au aplaudat la un spectacol de teatru de păpuşi. Pentru că cei mici erau ocupaţi cu miratul la spectacol şi cu joaca, părinţii şi bunicii s-au bucurat de un ceai cald şi de cozonac. Seara a culminat cu sceneta poveştii natale, când Iosif şi Maria, călare pe un măgăruş, au intrat în Betleem. Soldaţii romani au avut grijă ca publicul să nu interfereze cu povestea, iar pentru o clipă, primul Crăciun a părut desprins din realitate.
Click pe poze pentru GALERIE FOTO!
Cât a costat „Naşterea Mântuitorului"
„Scopul nostru este să îi ajutăm pe oameni să îşi aducă aminte de adevărata semnificaţie a Crăciunului. Am ajuns atât de preocupaţi de partea materiala a sărbătorii, încât am lăsat naşterea lui Isus Hristos la o parte", a explicat Cornel Popa, unul dintre voluntarii care au participat la proiect.
Resursele organizatorilor pentru „Povestea Naşterii Mântuitorului" au fost