Desi mai putin populare la noi decat in Occident, semintele de in merita sa fie adaugate in alimentatie, ele avand nenumarate beneficii pentru sanatate, prevenind o serie de boli si ajutand la vindecarea altora.
De obicei fugim de grasimi pentru a tine sub control greutatea si a preveni problemele cardiace, insa anumite tipuri, cum e cazul acizilor grasi omega 3, sunt benefice inimii si starii de sanatate in general. Grasimile bune sunt esentiale mentinerii sanatatii organelor, cum ar fi plamanii, creierul, ochii si articulatiile, avand rol si la nivelul creierului si retinei, conform Suite101.com.
Sunt esentiale si pentru dezvoltarea creierului si vederii fetusului, asa ca mai ales femeile insarcinate nu ar trebui sa le ocoleasca.
Omega 3, un tip de grasimi polinesaturate, este esential pentru formarea de noi tesuturi, pentru crestere si dezvoltare. Aceste grasimi nu pot fi produse de organism, asa ca trebuie obtinute din alimentatie. Uleiul de peste este cea mai buna sursa, insa in cazul vegetarienilor si celor care au intoleranta la acesta este mai dificil ca organismul sa-l obtina. Nu insa imposibil; semintele de in fiind, in acest caz, o alternativa.
Sub forma de pudra sau de ulei, acestea contin si fitoestrogeni, cu efecte asemanatoare estrogenului. In plus, semintele de in, sub orice forma, contin antioxidanti, dar si diferite vitamine si minerale.
Potrivit nutritionistilor, semintele de in tin sub control trigliceridele si colesterolul, prevenind formarea cheagurilor de sange, atacul de cord si pe cel cerebral.
Ajuta la o mai buna absorbtie a calciului
In plus, ajuta rinichii si ficatul sa functioneze corespunzator, ameliorand constipatia, actionand ca un laxativ. Sunt benefice si in cazul maladiei Crohn, o boala inflamatoare a intestinelor. Tot semintele de in ajuta la o mai b