Carne de pasăre – regiunea Landes
R: Trecem la carnea de pasăre. Ce avem aici, pui galbeni de fermă...
HD: Din regiunea Landes.
R: Crescuţi în aer liber. Suntem siguri că aşa este?
HD: Da, nu glumim cu aşa ceva.
R: Şi micuţii aceştia?
HD: Sunt cocoşi tineri, aceeaşi rasă, vindem foarte mulţi din aceştia, nici nu mai ştiu, vreo 60 pe săptămână.
R: Aici aveţi numai pui de găină, însă într-o măcelărie din Franţa mai sunt şi alte păsări, prepeliţe...
HD: Înainte de toate, se vând foarte multe bucăţi de pui, copane, piept, aripi. Apoi mai sunt prepeliţe, porumbei... Acum că începe sezonul de vânătoare, o să avem primele turturele sălbatice. Fazanii vor veni un pic mai târziu. Multă carne de raţă, de bibilică, pui de Bresse...
R: Pentru un măcelar, sunt importante anotimpurile?
HD: Da, chiar dacă avem carne pe întreg parcursul anului, se ştie că atunci când vine primăvara carnea de viţel şi de miel este excelentă. Apoi vânătoarea sigur că ţine cont de anotimpuri. Pentru bovine, perioada de sfârşit de vară – început de septembrie este mai dificilă, pentru că a fost cald vara, animalele au avut de suferit şi carnea lor nu va fi extraordinară, însă în octombrie, noiembrie, decembrie bovinele vor da o carne foarte bună. Unii crescători le readuc în grajduri şi le hrănesc cu fânul din primăvară, iar carnea lor este excelentă. La Boucherie Française - Secretele lui Hugo Desnoyer (16)
Carne de pasăre – regiunea Landes
R: Trecem la carnea de pasăre. Ce avem aici, pui galbeni de fermă...
HD: Din regiunea Landes.
R: Crescuţi în aer liber. Suntem siguri că aşa este?
HD: Da, nu glumim cu aşa ceva.
R: Şi micuţii aceştia?
HD: Sunt cocoşi tineri, aceeaşi rasă, vindem foarte mulţi din aceştia, nici nu mai ştiu, vreo 60 pe săptămână.
R: Aici aveţi numai pui de găină, însă într-