Doi acţionari ai dezvoltatorului Bel Rom au cumpărat 500 de hectare de teren în diferite zone din ţară pentru construcţia a trei proiecte de 150 MW
Proiectele de retail sunt mai greu de finanţat, iar acum există bani pentru proiecte de energie regenerabilă
Greutatea cu care se obţine finanţare pentru dezvoltarea proiectelor comerciale determină unii dezvoltatorii imobiliari să se îndrepte către proiecte eoliene. Astfel, doi acţionari ai companiei belgiene Bel Rom, implicată în dezvoltarea mai multor centre comerciale din România, vor să intre pe piaţa producţiei de energie eoliană şi au cumpărat 500 de hectare de teren în diferite zone din ţară pentru construcţia a trei proiecte de 150 MW, conform Mediafax. "Proiectele de retail sunt mai greu de finanţat, iar acum există bani pentru proiecte de energie regenerabilă. Am achiziţionat 500 de hectare de teren în mai multe zone din România. Avem trei proiecte care totalizează 150 de MW", a declarat Steven Van Den Bossche, unul dintre investitori, la lansarea oficială a centrului comercial Electroputere Parc.
Proiectele vor fi realizate împreună cu Kris Henri Remi Carton, un alt acţionar al Bel Rom. Van den Bossche nu a oferit detalii privind investiţia şi amplasamentul terenurilor.
Cei doi oameni de afaceri controlează firma K&S Development, deţinută împreună cu Magnus Lofgren, tot din Belgia, prin intermediul mai multor firme, inclusiv Bel Rom Real Estate.
Compania a deschis vineri oficial prima fază din proiectul comercial din Craiova, construit pe terenul fostei uzine Electroputere, cu o suprafaţă totală de 71.000 de metri pătraţi.
Prima fază cuprinde o suprafaţă închiriabilă de 43.000 de metri pătraţi, din care 15.000 de metri pătraţi reprezintă magazinul Auchan, la care se adaugă o galerie comercială. Grupul Auchan a achiziţionat terenul pentru dezvoltarea hipermarketului, pre