Doritor să-şi atragă cu orice preţ simpatia noastră, aus-triacul (sau neamţul) Michael Beitz (supraveghetorul de risc al BCR) a afirmat, la Viena, în faţa investitorilor "Erste", că între 10% şi 15% din creditele neperformante ale Băncii Comerciale Române sunt legate de fraude cauzate de angajaţi ai băncii şi de persoane din exterior, un motiv cheie fiind "background-ul cultural" al românilor.
E tare!
Asta înseamnă că s-a furat 1,4% din creditele acordate.
Avem un anume "background cultural".
Hoţi.
La sfârşitul lunii septembrie, creditele neperformante aveau o pondere de 20,8% din portofoliul de împrumuturi al BCR, faţă de 16,8% anul trecut şi 12,3% în 2009.
Creditele neperformante ale BCR sunt în creştere.
Unde era Michael Beitz, când îi furam banca, în mod progresiv?
Nu este el şeful de analiza riscului?
Înţeleg că "background-ul nostru cultural" este din ce în ce mai eficient, iar domnul Michael Beitz, tot mai neputincios.
De neînţeles.
Prin 2007, BCR investea sute de milioane în centralizare şi integrarea sistemelor, ocupându-se de "background-ul cultural" al angajaţilor, prin programe de reconversie, de pregătire pentru noi funcţii.
La sfârşitul investiţiilor, Beitz!
Preşedintele BCR, Dominic Bruyn-seels, a ocupat în perioada 1997 - 1999 funcţia de director financiar responsabil de afacerile Barclays din Africa, Caraibe, Orientul Mijlociu şi America Latină. În 1999, domnia sa a devenit preşedinte executiv al Barclays Africa şi Orientul Mijlociu, responsabil pentru 12 subsidiare din regiune.
Nu l-am auzit pe Dominic Bruyn-seels să se plângă de "background-ul cultural" african.
Austriecii de la "Erste" au o anume imagine despre noi.
Directorul general "Erste" Andreas Treichl a spus, în aceeaşi împrejurare:
"Măsurile care au fost luate de Guvernul României sunt