Tribunalul Braşov a admis la sfârşitul lunii noiembrie cererea de intrare în insolvenţă a producătorului de lactate Prodlacta Braşov, informeay[ Mediafax. Totodată, administratorii judiciari au solicitat, luni, Bursei suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor firmei.
Astfel, societăţile Info-Dip Insolvency SPRL şi RVA Insolvency Specialists SPRL din Bucureşti, numite administratori judiciari ai Prodlacta, au solicitat luni suspendarea de la tranzacţionarea la Bursă a acţiunilor firmei din cauza intrării acesteia în insolvenţă.
Prodlacta Braşov a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 16,6 milioane de lei, de 2,3 ori mai mică decât în perioada similară a anului trecut.
De asemenea, pierderile au urcat cu 24%, la 3,6 milioane de lei. În primele nouă luni, veniturile Prodlacta au scăzut de peste două ori, la 16,5 milioane de lei, dar cheltuielile totale s-au micşorat cu 56%, până la 20 de milioane de lei.
Anul trecut afacerile firmei au scăzut cu 17%, la 48,5 milioane lei (11,5 milioane euro), evoluţia negativă fiind explicată de reprezentanţii Prodlacta prin diminuarea vânzărilor pe fondul reducerii preţurilor sub presiunea concurenţei.
Potrivit celor mai recente raportări, Asociaţia Salariaţilor controlează 41,75% din acţiunile Prodlacta, AVAS are 18,14% din titluri, iar Olympus Dairy Industry deţine 23,45% din capitalul firmei din Braşov.
Olympus Dairy Industry a cerut la jumătatea lunii aprilie recunoaşterea sa în AGA drept acţionar strategic care are resursele economice necesare pentru a ajuta Prodlacta să treacă de perioada de recesiune economică şi să-şi menţină poziţia pe piaţă.
Tribunalul Braşov a admis la sfârşitul lunii noiembrie cererea de intrare în insolvenţă a producătorului de lactate Prodlacta Braşov, informeay[ Mediafax. Totodată, administratorii judiciari