În weekend, Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea a participat la Concursul Naţional de Gastronomie "Göndöcs Benedek" din Gyula, ţinut la şcoala cu acelaşi nume, elevii orădeni fiind singurii din România participanţi la concurs.
Bodnar Akos (clasa a X-a) şi Szucs Istvan (clasa a XIII-a) au mers însoţiţi de profesoara Monica Faur şi de maistrul instructor Elena Benţan şi, evident, încărcaţi cu ingredientele necesare competiţiei. Liceenii au realizat mai multe tipuri de prăjituri, înscriindu-se în concurs în categoria "elevi cofetari". Toate prăjiturile şi tartele au avut un numitor comun: mierea de albine.
Juriul concursului a fost format din campioni olimpici cofetari şi bucătari, care, după ce au evaluat toate creaţiile culinare, au decis să acorde echipei orădene un premiu special al concursului.
Elevii economişti orădeni au participat şi la o sesiune de comunicări pe diferite teme ce ţin de profesia pe care şi-au ales-o, precum importanţa plantelor medicinale în alimentaţia sănătoasă.
"Dorim să mulţumim şcolii organizatoare Colegiul "Göndöcs Benedek" pentru invitaţia făcută şi căldura cu care am fost primiţi, sperând că acest concurs a fost doar începutul unei colaborări promiţătoare între cele două unităţi şcolare", a spus profesoara Monica Faur. În weekend, Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea a participat la Concursul Naţional de Gastronomie "Göndöcs Benedek" din Gyula, ţinut la şcoala cu acelaşi nume, elevii orădeni fiind singurii din România participanţi la concurs.
Bodnar Akos (clasa a X-a) şi Szucs Istvan (clasa a XIII-a) au mers însoţiţi de profesoara Monica Faur şi de maistrul instructor Elena Benţan şi, evident, încărcaţi cu ingredientele necesare competiţiei. Liceenii au realizat mai multe tipuri de prăjituri, înscriindu-se în concurs în categoria "elevi cofetari". Toate prăjiturile şi tartele au avut un numitor