Peste 400 de profesori de afaceri internaţionale din 51 de ţări au venit la finele săptămânii trecute la Bucureşti, pentru a susţine prezentări pe tematici legate rolul guvernelor în afacerile internaţionale, antreprenoriatul internaţional, marketingul global sau studii comparative între ţări privind procesele de fuziuni şi achiziţii. Dezbaterile conferinţei organizate de European International Business Academy (EIBA), o instituţie cu sediul la Bruxelles care reuneşte profesori şi practicieni în domeniul afacerilor internaţionale, au avut loc la sediul Academiei de Studii Economice din Capitală, în perioada 8- 10 decembrie.
"Este cea de-a 37-a conferinţă anuală a EIBA, desfăşurată pentru prima dată la Bucureşti şi a avut cea mai mare rată de participare: 419 profesori de afaceri internaţionale din 51 de ţări. Au fost în total 90 de sesiuni de dezbateri, dintre care 6 au fost sesiuni plenare, iar restul au fost seminarii paralele, în care fiecare participant şi-a prezentat lucrarea", a spus economistul Liviu Voinea şi organizator al evenimentului. Fiecare profesor a plătit o taxă de participare în cuantum de 350 de euro, la care s-au adăugat costurile cu transportul şi cu cazarea.
"În urma evenimentului se va publica o carte care va cuprinde lucrările prezentate în conferinţă, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate. În fiecare an, conferinţa se organizează în altă ţară, aşa că este puţin probabil ca un astfel de eveniment să mai aibă loc la Bucureşti cel puţin în următorii 15- 20 de ani", a mai spus Voinea.
Dezbaterile din cadrul unuia dintre workshopurile evenimentului au vizat prezentarea unor rezultate intermediare ale unui studiu la care participă şi România, alături de Albania, Republica Moldova şi Elveţia. Scopul cercetării este de a identifica managerii care fac parte din elita de business a fiecărei ţări şi ia în considerare top