Tribunalul Braşov a admis la sfârşitul lunii noiembrie cererea de intrare în insolvenţă a producătorului de lactate, administratorii judiciari solicitând astăzi Bursei suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor firmei. Astfel, societăţile Info-Dip Insolvency SPRL şi RVA Insolvency Specialists SPRL din Bucureşti, numite administratori judiciari ai Prodlacta, au solicitat luni suspendarea de la tranzacţionarea la Bursă a acţiunilor firmei din cauza intrării acesteia în insolvenţă.
Prodlacta Braşov a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 16,6 milioane de lei, de 2,3 ori mai mică decât în perioada similară a anului trecut.
De asemenea, pierderile au urcat cu 24%, la 3,6 milioane de lei. În primele nouă luni, veniturile Prodlacta au scăzut de peste două ori, la 16,5 milioane de lei, dar cheltuielile totale s-au micşorat cu 56%, până la 20 de milioane de lei.
Potrivit celor mai recente raportări, Asociaţia Salariaţilor controlează 41,75% din acţiunile Prodlacta, AVAS are 18,14% din titluri, iar Olympus Dairy Industry deţine 23,45% din capitalul firmei din Braşov.
Olympus Dairy Industry a cerut la jumătatea lunii aprilie recunoaşterea sa în AGA drept acţionar strategic care are resursele economice necesare pentru a ajuta Prodlacta să treacă de perioada de recesiune economică şi să-şi menţină poziţia pe piaţă, însă directoarea societății s-a opus acestei acțiuni de salvare, iar fabrica a intrat în insolvență.
Tribunalul Braşov a admis la sfârşitul lunii noiembrie cererea de intrare în insolvenţă a producătorului de lactate, administratorii judiciari solicitând astăzi Bursei suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor firmei. Astfel, societăţile Info-Dip Insolvency SPRL şi RVA Insolvency Specialists SPRL din Bucureşti, numite administratori judiciari ai Prodlacta, au solicitat luni suspendarea de la tranzacţionarea la Bursă