35 de profesori de limbă spaniolă din ţară şi Republica Moldova s-au întâlnit, pentru a patra oară, la Braşov, în cadrul cursurilor de la „Şcoala de toamnă”. Deschiderea oficială a cursurilor a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la Primărie, într-un cadru festiv cu spectacole, teatru şi colinde spaniole în prezenţa ambasadorului Spaniei la Braşov, Estanislao de Grandes Pascual, şi a primarului George Scripcaru. „Cursurile, la care participă 35 de profesori din 10 licee din România care au secţia bilingv şi 10 lectori, au ca temă pregătirea elevilor pentru susţinerea bacalaureatului în spaniolă, dar şi aspecte legate de metodologia predării limbii”, a declarat Gabriela Hurghiş, directoarea Colegiului Naţional Unirea. Cursurile sunt organizate la Braşov încă din 1995, înainte având altă denumire.
În altă ordine de idei, Gabriela Hurghiş a precizat că Unirea pregăteşte acum a treia promoţie de bacalaureanzi în limba spaniolă. Din celelalte două promoţii care au încheiat cursurile liceale, doar 15 elevi, din 60, s-au înscris pentru Bacalaureatul spaniol. „Este un examen suplimentar foarte greu, cu probe în plus şi nu se încumetă oricine. Pentru evaluare, vine o comisie din Spania. Însă, cei care au luat Bacalaureatul spaniol au şansa de a studia mai departe în Spania. De altfel, anul acesta, Ambasada Spaniei a oferit două burse pentru cei mai buni doi elevi pentru a studia în Spania”, spune Gabriela Hurghiş. La Colegiul Unirea există câte o clasă de bilingv spaniolă pe nivel şi alte două clase de intensiv-spaniolă – una la gimnaziu şi una la liceu.
Jose Luis Vega ar putea rămâne la Braşov
În ceea ce-l priveşte pe lectorul de spaniolă Jose Luis Vega, care predă la Unirea, primarul George Scripcaru a declarat că „împreună cu ambasadorul Spaniei, încercăm să găsim o soluţie pentru ca acestuia să-i fie prelungit mandatul”. 35 de profesori de