De un deceniu, un gălăţean în vârstă de 41 de ani este cel care are grijă să îl aducă pe Moş Crăciun copiilor de la malul Dunării. Cu săptămâni înainte de seara magică, Moşul se antrenează la tot felul de serbări şi petreceri, tocmai pentru a se întâlni cu cât mai mulţi prichindei.
Din vremuri imemorabile, sărbătorile de iarnă sunt strâns legate de venirea celui mai îndrăgit persoanj al copiilor şi nu numai: Moş Crăciun.
Redenumit vremelnic Moş Gerilă, înainte de 89, bătrânul cu barba albă, gârbovit sub greutatea sacului cu daruri şi a tolbei cu poveşti trebuie să fie nelipsit din peisajul Crăciunului prichindeilor din întreaga lume şi nu oricum, ci la standarde care cresc de la un an la altull.
Ne-o confirmă Cătălin Marin, un gălăţean de 41 de ani, care de aproximativ un deceniu are grijă ca Moş Crăciun să ajungă la copiii de pe malul Dunării. Nu e treabă uşoară - ne asigură bărbatul - mai ales că cei mici sunt extrem de pertenţioşi când vine vorba de cum trebuie să arate şi să se comporte Moşul.
Haina îl face pe...Moş
"Eu însumi am decis să mă implic în aducerea Moşului, deoarece Moşul din copilăria mea, chiar dacă pe atunci se chema Gerilă, era foarte urât. Avea o mască urâtă din plastic, tocmai de aceea, Moşul pe care eu îl arăt copiilor are un costum frumos din catifea, o barbă adevărată şi toate accesoriile. Moşul este foarte atent studiat de copii. Se uită la mâini, să vadă dacă are ceas, mai trag de barbă să vadă dacă se dezlipeşte şi aşa mai departe", ne dezvăluie Cătălin Marin.
Cătălin Marin şi costumul pe care l-a pregătit special pentru Moş.
Odată hainele pregătite cu atenţie, Moşului nu îi mai rămâne decât să consulte lunga agendă pe care i-o pregătesc ajutoarele sale. Stă în fiecare zi câte trei ore la serbări şi mai apoi la petreceri în centre comerciale, asta până la seara cea mare, de 24 decembrie.
Nicio