Industria cosmetică abundă în tratamente care promit să te scape de vergeturi. Medicii esteticieni afirmă însă că astfel de creme rezolvă problema pentru o perioadă scurtă de timp. "Vergeturile reprezintă o ruptură în structura de rezistenţă a pielii. Aceste fibre nu se mai pot reface, ele devin permanente", a declarat pentru gândul dr. Călin Călin Doboş, medic specialist în chirurgie plastică, care are competenţă şi în laser chirurgical.
Potrivit esteticienilor, tratamentele cosmetice pe bază de cremă au un efect similar cu cel al unei înţepături de albină: aparatura din saloanele de cosmetică, prin căldură degajată, împreună cu masajul, nu fac decât să tumefieze zona din jurul vergeturii, făcându-le astfel mai puţin vizibile. "Efectul cremelor sau al terapiilor corporale din saloanele specializate durează cel mult o lună după efectuarea tratamentului. Aceste produse au efect atât timp cât foloseşti crema respectivă", precizează dr. Doboş.
Vergeturile pot apărea din perioada adolescenţei
Alimentaţia bogată în kilocalorii şi sedentarismul sunt principalele cauze ale acestei probleme estetice. Potrivit medicilor, vergeturile sunt des întâlnite în rândul femeilor însărcinate, dar stilul de viaţă dezorganizat face ca această afecţiune a pielii să fie tot mai des întâlnită în rândul adolescenţilor.
Statisticile de specialitate arată că 70% dintre tineri fac vergeturi din cauza stresului, fumatului, alimentaţiei dezechilibrate, bogată în kilocalorii şi săracă în vitamine şi minerale. În acelaşi timp, această afecţiune apare şi din cauza curelor de slăbire drastice şi a exerciţiilor fizice făcute incorect.
Laserul ajută la regenerarea pielii
Tratamentele medicale -minim invazive, precum terapia cu laser, nu fac minuni, ci pot oferi doar o îmbunătăţire a aspectului, o uşoara estompare şi decolorare a vergeturilor, făcându-le mai puţin vizi