Să treci în 2012 la o vilă departe de zgomotul oraşului, alături de prieteni sau familie, este o variantă ieftină, însă trebuie să te grăbeşti să faci rezervarea dacă vrei să mai prinzi un loc.
Cu puţin timp înainte de Sărbători, proprietarii de cabane care nu au reuşit să le închirieze sunt mai dispuşi să lase la preţ. Economia făcută poate ajunge şi la câteva sute de euro, însă trebuie să vă decideţi cât mai repede pentru că o mare parte din cabane sunt deja rezervate.
Dacă de Crăciun românii petrec alături de familie, de Revelion vor să fie în compania prietenilor şi cât mai departe de casă. Cei cu mulţi prieteni pot opta pentru închirierea unei cabane din zona montană.
Chiar şi cu mâncarea furnizată de proprietarii unităţii de cazare, tot ieşiţi mai ieftin decât dacă aţi trece în 2012 într-o pensiune sau într-un hotel.
Deşi tarifele variază în funcţie de amplasament, dotări, spaţiu sau zilele de cazare, în medie, o cabană se închiriază, pe noapte, cu circa 300-350 de euro pentru Revelion.
S-au închiriat 90% din locuri
În cazul în care nu v-aţi făcut încă planuri, ar trebui să vă grăbiţi, deoarece, potrivit Victoriei Berbecaru, reprezentantul Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) pentru Maramureş, în prezent, sunt rezervate circa 90% din locuri, febra închirierilor începând încă din octombrie.
De obicei, cabanele sunt închiriate de persoane care au mai trecut pe acolo şi cu altă ocazie.
Mai ieftin dacă închiriaţi în această perioadă
Situaţia nu este specifică doar zonei din nordul ţării. La fel stau lucrurile şi în Sibiu sau pe Valea Prahovei, două zone îndrăgite de turişti. Închirierea unei cabane pe ultima sută de metri are, însă, şi avantaje. Proprietarii sunt ceva mai dispuşi să lase la preţ, uneori chiar şi câteva sute de lei.
Proprietara Casei Timaru din Ocna Sibiului nu mai ce