Triplul asasinat de la Cernavodă şi decapitarea călugărului de la Ghindăreşti sunt două cazuri care au şocat ţara. Echipa Serviciului Criminalistic Constanţa a reuşit să identifice făptaşii în scurt timp, obţinând admiraţia Poliţiei Române
Fiecare gest este măsurat, fiecare amănunt este studiat fără grabă, într-un ritm aparent lent. Scot din maşină genţi cu instrumente misterioase; abia după ce le folosesc, le ghicim scopul şi intenţia. Echipaţi până în vârful degetelor în alb, ascunşi după măşti, nu le putem ghici expresia feţelor, dar probabil este una de maximă concentrare: criminaliştii Poliţiei Constanţa sunt profesionişti şi, aşa cum au apreciat şefii lor, au ajuns să fie văzuţi drept cei care alcătuiesc „Poliţia Ştiinţifică“ - cei care lucrează doar cu probe, niciodată cu deducţii şi aproximări. Iar ceea ce „livrează“ la final sunt dovezi ştiinţifice, pe care niciun tertip avocăţesc, oricât de bine argumentat, nu le poate desfiinţa.
Click pe imagini pentru galerie foto
Poliţia Știinţifică
Sunt chemaţi oriunde a fost comisă o infracţiune pentru a „citi“ urmele lăsate de infractori: oricât de neînsemnată ar fi fapta, niciodată făptaşul nu va ajunge să fie condamnat fără dovezi.
Anul acesta, cei 60 de criminalişti constănţeni şi-au demonstrat, mai mult decât în anii precedenţi, rolul de profesionişti: au avut de-a face cu speţe care i-ar fi descurajat şi pe cei mai versaţi în meserie. Meritele le-au fost recunoscute: cel care conduce serviciul, comisarul-şef Musledin Sinan a fost avansat la Excepţional, pentru merite deosebite. Avansarea sa a fost semnată de şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, care spune că a făcut-o cu toată convingerea şi inima deschisă.
„Este normal să fie avansaţi cei mai buni poliţişti. Ar fi greu să îi postăm într-o ierarhie, munca lor nu poate fi comparată cu efortul unor atleţi care t