Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj s-au "batut" marti in comunicate de presa in legatura cu regimul "privilegiat" de detentie al omului de afaceri Calin Stoia, arestat preventiv pentru dare de mita in dosarul Apostu.
Omul de afaceri Calin Stoia i-ar fi dat lui Apostu 45.000 de euro mita
IPJ Cluj: Calin Stoia are parte de regim special in detentie
Razboiul dintre DNA si IPJ Cluj a inceput dupa ce seful Politiei din Cluj, chestorul Ioan Pacurar, a sustinut ca procurorul de caz i-a dat voie inculpatului Calin Stoia sa iasa aproape zilnic din arestul politiei pentru... "tratament".
Amintim ca Stoia se afla in continuare in stare de arest preventiv dupa ce, pe 29 noiembrie, magistratii Curtii de Apel Cluj au respins cererea de eliberare pe cautiune, iar milionul de lei platit de omul de afaceri in avanas pentru cautiune i-a fost returnat.
"Nu este decizia mea. Calin Stoia a fost examinat de un medic si, cum in arest nu poate face acest tratament, procurorul de caz a aprobat pentru el acest tratament care se face in afara arestului.
Este dreptul fiecarui om arestat sa beneficieze de tratamente medicale adecvate. Daca nu poate beneficia de aceste tratamente in arest, atunci, sub paza, cel arestat este dus la diferite unitati spitalicesti", a declarat Ioan Pacurar.
DNA: Informatiile date de IPJ Cluj nu corespund realitatii
Imediat dupa ce informatia a aparut in presa, procurorii DNA au tinut sa anunte ca, de fapt, informatiile date de IPJ Cluj si de chestorul Ioan Pacurar "nu corespund realitatii".
Concret, acuzatiile dure ale DNA la adresa atat a Politiei din Cluj, cat si a chestorului Ioan Pacurar se traduc astfel: procurorii anticoruptie acuza ambele parti ca mint in cazul Calin Stoia.