Secretul pentru o carne bună de pui
R: Revenind la pui, care este secretul pentru o carne bună?
HD: Rasa este foarte importantă, fie un pui galben de fermă din regiunea Landes, fie un pui de Bresse care are la bază rasa gauloise dorée.
R: Ce este o „gauloise dorée”?
HD: Este rasa iniţială a găinilor care apoi au fost încrucişate şi au ieşit pui albi, pui galbeni. În Franţa însă toţi puii provin din rasa de găini gauloise dorée. Şi la carnea de pasăre este importantă grăsimea, ca să avem o carne fragedă. Dacă e prea tare, prea uscată, nu e bine. Trebuie hrănite cu cereale, cu boabe de porumb aplatizate. Un pui de fermă, bun, ar trebui să aibă în carcasă cel puţin 2 – 2,200 kg, dacă nu sunt crescuţi suficient, nu sunt buni. Şi trebuie să poată creşte în libertate. La Boucherie Française - Secretele lui Hugo Desnoyer (17)
Secretul pentru o carne bună de pui
R: Revenind la pui, care este secretul pentru o carne bună?
HD: Rasa este foarte importantă, fie un pui galben de fermă din regiunea Landes, fie un pui de Bresse care are la bază rasa gauloise dorée.
R: Ce este o „gauloise dorée”?
HD: Este rasa iniţială a găinilor care apoi au fost încrucişate şi au ieşit pui albi, pui galbeni. În Franţa însă toţi puii provin din rasa de găini gauloise dorée. Şi la carnea de pasăre este importantă grăsimea, ca să avem o carne fragedă. Dacă e prea tare, prea uscată, nu e bine. Trebuie hrănite cu cereale, cu boabe de porumb aplatizate. Un pui de fermă, bun, ar trebui să aibă în carcasă cel puţin 2 – 2,200 kg, dacă nu sunt crescuţi suficient, nu sunt buni. Şi trebuie să poată creşte în libertate. La Boucherie Française - Secretele lui Hugo Desnoyer (17)