Femeile din Romania nu intra in politica pentru ca sunt foarte destepte si le e teama sa-si asume riscuri, considera Yesim Oruc, reprezentanta Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) in Romania.
Ea a declarat intr-un interviu pentru Ziare.com ca femeile se uita la politica din Romania si isi dau seama ca este ceva cu care nu vor sa aiba de-a face.
Romania, un model de urmat pentru Primavara Araba - Interviu video
In opinia ei, este o perceptie, printre femei, ca politica este intunecata si murdara.
Yesim Oruc a mai declarat ca este 100% convinsa ca daca vor exista mai multe femei in politica din Romania, acestea vor avea un efect transformator asupra politicii din aceasta tara.
In ceea ce priveste saracia din Romania, reprezentanta PNUD a declarat ca aceasta se situeaza in jurul procentului de 20% - 24%, deci aceia care au venituri sub 60% din medie, si este o saracie incapatanata, care nu se da dusa.
Potrivit acesteia, din toate cunostintele sale practice, din informatiile stranse calatorind prin tara, "stiu ca excluziunea rromilor este la baza problemei saraciei in Romania".
In ce zone din Romania considera UNDP ca este nevoie de actiune urgenta si ce e de facut?
In Romania avem inca chestiunea saraciei. PNUD este o organizatie concentrata pe reducerea saraciei. Saracia relativa se situeaza in jurul procentului de 20% - 24%, deci aceia care au venituri sub 60% din medie, si este o saracie incapatanata, care nu se da dusa.
Desi nu avem statistici foarte clare, din informatiile circumstantiale, din toate cunostintele mele practice, din informatiile stranse calatorind prin tara, stiu ca excluziunea rromilor este la baza problemei saraciei in Romania. Nu vreau sa spun ca toti saracii sunt rromi. O treime din rromi au slujbe bune, sunt integrati, nu ac