Cine privește energiile alternative drept noul el dorado investițional scapă din vedere cel puțin un detaliu: miracole în business nu prea există. Sau există, dar pe termen scurt.
Faptul că Ernst & Young plasează România pe un onorabil loc 13 într-un clasament european al potențialului fiecărei țări în domeniul energiilor alternative ar putea fi un argument solid pentru investitori. În aparență doar. Pentru că domeniul energiilor alternative este unul cu foarte puține certitudini (a se citi „certificate verzi”, adică stimulente pentru producţia de energie verde) şi cu foarte multe probleme: legislative, de educaţie a jucătorilor din piaţă şi, deopotrivă, de pregătire a autorităţilor de reglementare.
Până și ceea ce se consideră a fi o constantă, clima de-acum (aflată într-un proces de încălzire), s-ar putea, pe un orizont de timp îndelungat, să se schimbe. La sfârșitul lui noiembrie, dezbaterea Forbes Power Breakfast, realizată în parteneriat cu Erste Private Banking, divizia de servicii financiare private a BCR, a încercat să răspundă la întrebarea: sunt energiile alternative noul El Dorado investițional al României? La eveniment au participat antreprenori, consultanți, avocați, bancheri și analiști din domeniu.
Afla de pe forbes.ro daca sunt energiile alternative noul El Dorado investițional al României