Denumită „Cine salvează o viaţă salvează întreaga lume", gala a avut loc aseară la Hotelul Mariott din Capitală şi a strâns fonduri pentru micuţii care au crescut fără familiile proprii.
Elena Băcanu are 9 ani şi este pasionată de karate, Andrei Mircea are 11 ani şi cântă foarte frumos la corn. Ca ei mai sunt alţi 400 de micuţi aflaţi în grija Organizaţiei Umanitare Concordia, pentru care aseară a fost prima Gală de Caritate, la Hotelul Mariott din Capitală.
Aseară, o parte dintre copiii de la Concordia au arătat publicului prezent ceea ce ştiau ei mai bine să facă: să cânte, să danseze şi să facă sport.
Mulţi dintre ei nu-şi cunosc părinţii, au ajuns la organizaţie direct de pe stradă sau de la casele de copii. Fiecare are însă o poveste, care mai de care mai emoţionantă.
Ca să-i convingă pe invitaţi că ei fac lucruri foarte frumoase, micuţii au adus cu ei multe piese lucrate manual de atelierului de artă şi totodată le-au dat să guste din produsele de brutărie tradiţională românească şi austriacă pregătite de aceştia.
Spectacolul a început cu ansamblul de toboşari, care a susţinut un moment de muzică africană. Ansamblul de toboşari a fost condus de Ricardo Stroe care are 14 ani şi vrea să ajungă profesor de muzică. Spune că nu-şi cunoaşte mama, nu ştie nimic despre ea. „Sunt de 11 ani la Concordia. Aici am învăţat să citesc, să scriu şi să cânt. Imi plac tare mult tarabanele şi aş vrea să devin profesor de muzică.", spune Ricardo Stroe.
A urmat recitalul Orchestrei Trandafirilor, când suflătorii au interpretat piese din repertoriul clasic: un moment Schubert, Valurile Dunării şi un marş. Orchestra a reuşit să ridice sala în picioare ca la un veritabil festival de muzică clasică.
Artele marţiale sunt o altă pasiune a micuţilor, care au susţinut o demonstraţie ca la carte. Ştefania, una dintre luptătoa