Guvernul ungar vrea să crească salariul minim brut pe economie de la 78.000 de forinţi la 93.000 de forinţi (305 euro) şi salariul minim pentru angajaţii calificaţi de la 94.000 de forinţi la 108.000 de forinţi (354 euro) anul viitor, potrivit secretarului de stat Sandor Czomba, citat de Budapest Business Journal. Majorarea salariului minim se va adăuga celorlalte cheltuieli fiscale care în prezent se ridică la 100 mld. forinţi (328 mil. euro).
Marile bănci arabe sunt dispuse să investească în sectorul bancar din Turcia dacă autorităţile vor ridica barierele de intrare pe piaţa financiară, conform directorului executiv al Uniunii băncilor arabe, organizaţia care apără interesele instituţiilor de credit din ţările arabe, scrie Hurriyet. Printre băncile care vor să intre pe piaţa turcească se numără Emirates International şi Qatar International.
Compania energetică rusă controlată de stat Rosatom vrea să-şi majoreze veniturile de cinci ori până în 2030, la 75 mld. dolari, a declarat şeful Rosatom Sergei Kiriyenko, citat de agenţia RIA Novosti. El a afirmat că încasările companiei au avansat cu 150% în ultimii cinci ani, la 15 mld. dolari. Rosatom a inaugurat recent al patrulea reactor al centralei nucleare din Kalinin, în centrul Rusiei.
FMI a revizuit în scădere estimarea de creştere a economiei poloneze pentru anul viitor la 2,5% din cauza agravării situaţiei economice din zona euro, scrie Warsaw Business Journal. Analiştii FMI apreciază că guvernul polonez nu va reuşi să atingă ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB în anul următor şi un procent mai realist ar fi 3,25%.
Şomajul din Cehia a ajuns la 8% în noiembrie, avansând cu 0,1 puncte procentuale faţă de rata din septembrie, scrie ceskaposice.cz. Analiştii apreciază că numărul şomerilor va creşte în următoarele luni, mai ales din cauza scăderii producţiei industriale şi a multor companii