- Diverse - nr. 910 / 14 Decembrie, 2011 In aceasta perioada, cei mai multi romani se pregatesc (ori au si facut-o!) sa… taie porcul. Unii de-adevaratelea, altii de pe lista. Cei care au (mai au inca!) rude la tara au scapat de-o grija. Iar daca rudele le sunt parinti, chiar le-a pus Dumnezeu mana in cap! Doamne, tine-i, caci fara ei suntem ca… puiul cucului! Pentru ceilalti – "orfanii” de rude, de parinti, mai ales – raman macelariile. Carne este pe alese. Aici oamenii vin, se uita o data, de doua ori, de… nouazeci si noua de ori si… pleaca. Asa cum au venit. Cu sacosele goale. Toti astepta o minune. Sa scada preturile. Lucru ce nu se (prea) va intampla, dupa ce patronatele din industria alimentara au anuntat unele cresteri de pret. Dar, cine stie… Vom vedea! Fapt este ca, din aceasta saptamana si urmatoarea, macelariile vor incepe sa se mai goleasca de carne. Mai ales ca lefurile si pensiile se vor achita ceva mai devreme. Si, in consecinta, si febra cumparaturilor a inceput mai devreme. Porcul e primul in top, cu toate ca unii dintre noi il vor taia doar de pe lista, cei mai multi vor cumpara, cu siguranta, materia prima, cea mai buna carne de pasare fiind – vorba romanului – tot... carnea de porc. Preturile? Inca, totusi, rezonabile. Mai tarziu, vom vedea… GHEORGHE GIURGIU - Diverse - nr. 910 / 14 Decembrie, 2011 In aceasta perioada, cei mai multi romani se pregatesc (ori au si facut-o!) sa… taie porcul. Unii de-adevaratelea, altii de pe lista. Cei care au (mai au inca!) rude la tara au scapat de-o grija. Iar daca rudele le sunt parinti, chiar le-a pus Dumnezeu mana in cap! Doamne, tine-i, caci fara ei suntem ca… puiul cucului! Pentru ceilalti – "orfanii” de rude, de parinti, mai ales – raman macelariile. Carne este pe alese. Aici oamenii vin, se uita o data, de doua ori, de… nouazeci si noua de ori si… pleaca. Asa cum au venit. Cu sacosele goale. Toti astep