Prefectul Sandu Pocol a verificat, stocurile de material antiderapant existent în bazele de intervenţie ale societăţilor care asigură viabilitatea sectoarelor de drumuri naţionale şi judeţene, dar şi modul în care sunt pregătite utilajele de intervenţie pentru lucrările de deszăpezire.
„Am considerat că este necesară o nouă verificare, după ninsoarea care a căzut săptămâna trecută în pasurile montane, pentru a vedea dacă bazele amplasate pe sectoarele de drumurile naţionale şi judeţene au capacitatea de intervenţie. Primele baze vizitate au fost cele situate în zone vulnerabile, unde la ninsori abundente sau viscolite circulaţia rutieră este perturbată de stratul de zăpadă care se depune pe carosabil. Societăţile care asigură întreţinerea şi practicabilitatea drumurilor naţionale şi judeţene, pe timp de iarnă, au pe stoc material antiaglomerant şi antiderapant (sare şi nisip), dar şi motorină. Le-am cerut ca utilajele pregătite de intervenţie să intervină eficient, în aşa fel încât dacă situaţia o va impune să poată fi asigurată desfăşurarea traficului rutier, în condiţii de iarnă, fără blocarea şoselelor", a explicat Sandu Pocol.
La acţiunea de verificare au participat reprezentanţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere Maramureş şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş. Primul punct de lucru verificat a fost cel situat în Pasul Roata, la Cavnic. Utilajele erau pregătite pentru intervenţie, iar materialul antiderapant existent în depozit asigura efectuarea lucrărilor de deszăpezire pe cele trei drumuri judeţene. Pe DJ 184 şi DJ 109F carosabilul era umed. Zăpada măsura pe acostament până la 10 cm. Al doilea punct de lucru vizitat a fost cel de la Fereşti, ai căror angajaţi intervin pe tronsoane de drum judeţean din zona localităţilor Ocna Şugatag, Hărniceşti, Fereşti, Budeşti, Lunca la Tisa, Coştiui, dar şi pe Valea Izei. În depozitul baz