O inedită colecţie de aparate de fotografiat, de înregistrat sau de redat sunete poate fi admirată la Muzeul Civilizaţiei Urbane de pe strada Apollonia Hirscher.
Expoziţia cuprinde unele dintre cele mai vechi aparate de fotografiat care au existat în ţara noastra, dar şi patefoane, gramofoane, flanşnete şi chiar telefoane care aduc aminte de vremea străbunicilor. Unele dintre ele datează de la începutul secolului XX şi au fost conservate aproape perfect.
Click pe poze pentru mai multe imagini
„Toate piesele din colecţie sunt acum de o mare valoare. Multe dintre ele le-am primit de la diferite cunoştinţe care nu le mai foloseau şi voiau să scape de ele, aşa că mi le-au dat mie. Altele le-am cumpărat defecte şi le-am reparat", a spus Aristotel Cănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, în deschiderea vernisajului expoziţiei sale „Miracolul tehnic".
Printre cele mai valoroase exponate se numără un edifon (aparat de înregistrare a vocii) din 1920, o cameră de filmat din 1930, un magnetofon din 1930 care înregistra pe sârmă, dar şi aparate de fotografiat de dinainte de anii 1950.
În plus, vizitatorii vor putea admira şi câteva dintre cele 7000 de fotografii vechi din colecţia lui Căncescu.