ANCHETĂ. EVZ încheie astăzi seria dezvăluirilor despre modul în care Primăria Capitalei gestionează achiziţiile de echipamente medicale în spitalele bucureştene. Sursa: OCTAVIAN COCOLOȘ
Un lanţ de sereleuri conectate între ele câştigă, în mod constant, contracte de la spitalele bucureştene aflate în subordinea Primăriei Capitalei. Miza: sute de milioane de euro.
Despre aceste iţe încurcate ale unei afaceri extreme de bănoase a scris "Evenimentul zilei", începând de luni.
Inclusiv primarul Sorin Oprescu nu este străin de interesele care gravitează în jurul acestor licitaţii. Cei mai mulţi dintre cei implicaţi în aceste sereleuri sunt medici deveniţi comercianţi cu echipamente medicale.
Reţeaua are la un capăt o firmă off-shore din Cipru, Laramed Limited, continuă apoi cu Gemedica SRL, companie deţinută de Cătălin Aurel Galea, fost asociat, prieten, vecin al lui Sorin Oprescu şi se continuă cu şapte SRL-uri de bloc.
Ultima verigă a acestui lanţ este reprezentată de spitalele bucureştene din subordinea Primăriei Capitalei.
100 de milioane de euro, investiţi în timp record
Potrivit municipalităţii, în numai doi ani s-au investit aproximativ 100 de milioane de euro în cele 18 spitale pe care Primăria Capitalei le-a primit în subordine, din totalul de 42 cerute de Oprescu.
Spitalele arată vizibil mai bine, dar furnizorii de aparatură medicală şi mai mulţi reprezentaţi ai unor firme de construcţii au explicat, sub protecţia anonimatului- de teamă că nu ar mai încheia contracte cu Primăria - că, de multe ori, spitalele din subordinea municipalităţii nu au făcut licitaţii deschise, ci au cumpărat aparatura medicală şi au zugrăvit angajând firme prin cereri de ofertă sau invitaţie de participare.
Administraţia Spitalelor dă banii de achiziţii
Deşi primarul general