Unele bănci au fost avertizate in legatura cu o posibilă breşă de securitate la un procesator european care ar fi condus la dezvăluirea unor informaţii legate de tranzacţiile efectuate cu unele carduri, dar Comisia de Carduri din cadrul Asociaţiei Române a Băncilor nu se aşteaptă ca posesorii de carduri să fie afectaţi, a anunţat ARB într-un comunicat.
Update 16: 15 -"Dacă se constată tranzacţii suspecte, clienţii trebuie să se adreseze băncilor emitente pentru clarificarea suspiciunilor", se mai menţionează în document.
Potrivit ARB, departamentele de monitorizare a fraudei din cadrul băncilor au luat măsuri pentru depistarea eventualelor incidente şi urmăresc cu atenţie tranzacţiile efectuate pe carduri, disponibilităţile băneşti ale clienţilor fiind în siguranţă.
Visa: Posesorii de carduri fraudate vor primi înapoi eventualele sume furate
Update: 15:00 Visa Europe a declanşat o anchetă privind cardurile fraudate. Posesorii de carduri care sunt victime inocente ale fraudei îşi vor primi banii înapoi, în conformitate cu termenii şi condiţiile băncii care le-a emis cardul, a declarat Cătălin Creţu, director general Romania, al Visa Europe.
"Visa Europe a fost informată de probabilitatea unei breşe de securitate în baza de date a unui procesator din Europa. S-a deschis o anchetă în acest sens şi lucrăm îndeaproape cu băncile pentru a ne asigura că posesorii de card sunt protejaţi. Întrucât ancheta este în curs de desfăşurare, nu putem oferi mai multe informaţii în acest moment", a declarat Cătălin Creţu.
"Posesorii de carduri trebuie să fie atenţi la conturile lor şi să raporteze băncii emitente orice activitate suspectă sau neobişnuită", a spus Cătălin Creţu.
Despre cardurile fraudate: "Nu s-a furat codul PIN sau elemente importante de securitate"
Atacul informatic derulat recent asupra cardurilo