Deşi se mândreşte cu bugetul său şi se uită de sus la oraşele din ţară, Bucureştiul a fost depăşit de unele dintre acestea la mai multe capitole.
Edilii bucureşteni pot lua lecţii de la colegii lor din ţară la mai multe capitole, în ciuda faptului că au bugete mult mai mari. Primarii din provincie au rezolvat de ani de zile probleme cu care locuitorii Capitalei încă se confruntă zilnic.
Parcare cu SMS din 2006 în Timişoara
În timp ce bucureştenii au de-a face încă cu vestiţii „parcangii“, locuitorii mai multor oraşe din ţară dispun de sisteme moderne de plată, asemănătoare cu cele din localităţile europene. Astfel, în Bistriţa Năsăud, Timişoara, Oradea, Satu Mare şi Târgu Mureş există sisteme care permit plata parcării printr-un simplu SMS.
În Timişoara, sistemul de plată a parcării prin SMS a început să fie experimentat de la sfârşitul anului 2006, iar din primăvara anului următor a fost utilizat în mod curent. Serviciul funcţionează în cadrul SC Administraţia Domeniului Public Timişoara, societate aflată în subordinea Consiliului Local, care gestionează parcările din oraş. În Bucureşti, abia de la 1 ianuarie ar urma să fie lansat un asemenea proiect pilot, care însă a fost iniţiat de o companie de telefonie mobilă şi nu de municipalitate.
Parcarea mai poate fi plătită şi la parcometre în Piatra Neamţ, Piteşti, Sibiu, Miercurea Ciuc, Bistriţa Năsăud sau Cluj-Napoca. În Piatra Neamţ, parcometrele sunt folosite din 2005, atunci când primăria a concesionat mai multe parcări unei firme private. În prezent funcţionează 45 aparate, care sunt dotate cu panouri solare, fiind identice cu cele din marile oraşe europene.
Călătorii pot afla când vine autobuzul
Tot în Timişoara funcţionează un sistem modern de informare a călătorilor care folosesc transportul public. Astfel, aceştia pot afla de pe nişte ecrane amplasate în 120