Site-ul Restograf a premiat miercuri cele mai bune restaurante din Bucureşti şi a facut publică Lista 133 Restograf.
Cel mai bun restaurant din Bucuresti a fost desemnat Heritage, restaurantul lui Dinu Patriciu in asociere cu Juan Amador, care a creat conceptul gastronomic si care garanteaza calitatea cu semnatura sa. Au mai fost desemnate si premiate restaurantele din Bucuresti pe principalele tipuri de bucatarii si au fost date si cateva premii speciale: cel mai boem restaurant din Bucuresti, cel mai bun restaurant neconventional, cele mai apreciate de catre VIP-uri si, respectiv, de catre cititorii Restograf, precum si 3 premii speciale “Preferinta Restograf 2011”. De asemenea, au fost inmanate diplome de recunoastere celor mai buni 7 chelneri de la 5 restaurante. 4 dintre acestia sunt aproape de varsta pensionarii, 2 sunt de varsta medie si unul e foarte tanar.
Evaluarea si nominalizarea celor mai bune restaurante din Bucuresti, pe tipuri de bucatarii, a fost facuta exclusiv pe temeiul calitatii mancarii, fara a tine seama de ambianta, amenajare si decoruri, servicii, preturi sau alte criterii. Data fiind importanta ei, la categoria “bucatarie romaneasca” au fost date doua premii: unul pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie traditionala romaneasca (“taraneasca”) si unul pentru cea mai buna bucatarie romaneasca urbana (“boiereasca”). In cadrul aceluiasi eveniment, a fost facuta publica prima Lista 133 Restograf (www.restograf.ro), pentru decembrie 2011. Aceasta lista contine 133 de restaurante din Bucuresti pe care Restograf le recomanda in mod special. Lista 133 e publicata de 4 ori pe an, in decembrie, martie, iunie si septembrie si contine un numar fix de restaurante, 133. Republicarea periodica se face pentru a permite intrarea restaurantelor de top nou aparute in intervalul dintre doua publicari. Lista 133 contine numai restaurante