* în vreme ce reprezentanţii coaliţiei de la guvernare susţin că prin comasare se vor face economii la buget, va fi o prezenţă mai mare la vot, iar politicienii vor fi mult mai interesaţi să se implice în campanii, cei din Opoziţie au o părere total diferită * membrii USL susţin că, de fapt, cei de la Putere aruncă praf în ochii oamenilor pentru a-şi face jocurile
Politicienii brăileni urmează linia trasată de organizaţiile politice din care fac parte, în ceea ce priveşte punctele de vedere exprimate cu privire la comasarea algerilor locale cu cele parlamentare. Precizăm că la începutul acestei săptămâni, Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au anunţat că Guvernul îşi va asuma astăzi răspunderea pe proiectul legii comasării alegerilor. "Până joi se depun amendamentele, iar joi se face asumarea răspunderii. Ne-am gândit şi la calendarul pentru eventualele moţiuni de cenzură. Termenul de depunere a moţiunii este sâmbătă, 17 decembrie, iar luni, pe 19, va fi citită şi va fi votată după trei zile, deci pe 22", a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, asta după ce premierul Emil Boc a făcut public, la finalul şedinţei de Guvern de luni, că liderii Coaliţiei au decis să mandateze Guvernul pentru a-şi angaja răspunderea pe proiectul de lege care prevede comasarea alegerilor locale şi parlamentare în anul 2012.
Şeful Executivului a explicat atunci că proiectul de lege are un caracter tehnic şi prevede că în 2012 alegerile locale şi parlamentare au loc la aceeaşi dată, aceasta urmând să fie stabilită prin hotărâre de guvern. Tot Emil Boc a subliniat că unul din motivele care au stat la baza deciziei de comasare a alegerilor este legat de faptul că 2012 este un an economic dificil, iar România trebuie să se preocupe de consolidarea sa economică şi să evite derapajele populiste.
În replică, cei de la USL au anunţat