Zeci de milioane de lei au investit Primăria şi Consiliul Judeţean, pentru ca vechile cetăţi de apărare să atragă tot mai mulţi turişti.
Cetatea Braşovului a devenit din nou vizibilă, iar seara este luminată. Primăria a tăiat peste 300 de arbori de pe Dealul Straja, pentru ca obiectivul turistic să fie vizibil din centrul oraşului. În ultimii 20 de ani, Cetăţuia a fost valorificată doar ca restaurant, fără niciun rol din punct de vedere turistic. Anul trecut, Primăria a demarat un proiect amplu de readucere a monumentului pe lista obiectivelor care trebuie vizitate şi sunt un simbol pentru Braşov. Acum lucrările sunt aproape de final. Aleile au fost pietruite, iar străduţele au fost lărgite, astfel încât, în cetate să aibă acces şi autocarele.
În jurul Cetăţii va exista o promenadă, pentru ca turişti să se poată bucura de privelişte, iar în interior vor fi amenajate trei locuri speciale pentru admirarea şi fotografierea oraşului, iar primul dintre ele, cu orientare spre B-dul Griviţei, a fost deja finalizat. Mâine începe şi primul Târg de Crăciun din Cetate. Obiectivul datează din anul 1524 şi are formă de stea, fiind folosită pe vremuri pentru apărare.
Cetatea Teutonilor va fi renovată
Consiliul Judeţean Braşov a alocat 4,9 milioane de lei pentru Cetatea Feldioarei. În perioada ei de glorie, cetatea medievală avea ziduri puternice, dar acum, monumentul este doar o ruină. Din ea s-au mai păstrat doar turnul din Nord-Vest, fântâna din mijloc, care este acum astupată, temelia de piatră a capelei, precum şi o bună parte din pivniţă. Pentru că obiectivul turistic se degradează pe zi ce trece, lucrările de reabilitate vor începe, în ianuarie, în regim de urgenţă.
„Urmează să declanşăm licitaţia pentru desemnarea constructorului şi a proiectantului. Investiţia totală este undeva în jurul sumei de şase milioane de euro, dar, ca şi p