Şcolile profesionale vor pregăti specialişti pentru diverse domenii.
Începând cu anul şcolar viitor, învăţământul profesional va fi reformat. Mai precis, elevii care vor să intre rapid pe piaţa muncii vor avea din nou şansa de a se înscrie în cadrul unor şcoli profesionale. Potrivit noii Legi a Educaţiei Naţionale, acest lucru va fi posibil începând cu anul şcolar 2012-2013. Elevii vor studia în cadrul şcolilor profesionale doi ani de zile, timp în care pregătirea practică va fi majoră. În judeţul Constanţa, câţiva agenţi economici de pe plan local s-au arătat deja interesaţi să angajeze absolvenţi de şcoli profesionale.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, au fost identificate 16 domenii de calificare. Cele mai multe cereri din partea acestora sunt pentru mecanici, tinichigii auto, strungari, lucrători în turism şi alimentaţie, electronică şi electrotehnică, lucrători în domeniul economic, agricultură şi silvicultură. De asemenea, şantierele navale au anunţat că au nevoie de tubulatori şi constructori navali. În prezent, 62% din planul de şcolarizare al unităţilor de învăţământ constănţene este ocupat de învăţământul tehnologic. În alte ţări europene, de exemplu în Germania, se face practică în şcolile tehnice într-o proporţie de peste 70%. Absolvenţii învăţământului profesional care promovează examenul de certificare a calificării profesionale vor dobândi certificat de calificare profesională. Şcolile profesionale vor pregăti specialişti pentru diverse domenii.
Începând cu anul şcolar viitor, învăţământul profesional va fi reformat. Mai precis, elevii care vor să intre rapid pe piaţa muncii vor avea din nou şansa de a se înscrie în cadrul unor şcoli profesionale. Potrivit noii Legi a Educaţiei Naţionale, acest lucru va fi posibil începând cu anul şcolar 2012-2013. Elevii vor studia în cadrul şcolilor profesion