Am primit la redacţie o scrisoare, însoţită şi de copii după o adresă depusă de o firmă privată la Casa Judeţeană de Pensii (CJP). Modul cum a fost cheltuit banul public de către fostul şef al CJP Braşov, Mihail Tarbă, ar trebui să intre în atenţia DNA sau măcat a Curţii de Conturi Braşov.
În 2010, după numirea ilegală a lui Mihail Tarbă în fruntea CJP Braşov, conducerea Casei Naţionale de Pensii (CNP) a alocat fonduri pentru instalarea a trei centrale termice şi a instalaţiilor aferente la Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă, situat la Etajul I de la Policlinica Astra. Acest serviciu, aflat în subordinea Casei de Pensii Judeţene, deţine în Policlinică, conform organigramei, patru cabinete operative şi un cabinet al şefului de serviciu. În total, cinci cabinete medicale. (Nu mai insistăm asupra faptului că s-a decis mutarea cabinetului de la Făgăraş, care funcţiona de când se ştie casa de pensii, la Braşov. Pentru cei care sunt puşi pe drumuri poate dau explicaţii Mihail Tarbă şi Valentin Năstase, şeful serviciului).
Pentru instalaţia de încălzire a celor cinci cabinete de expertiză medicală, CNP a alocatat din bugetul asigurarilor sociale suma de 200 milioane lei vechi, suficientă dacă ţinem seama de numărul camerelor care tebuie încălzite şi de preţurile de piaţă la acea vreme. Fără a respecta legea, care prevede ca lucrările publice se acordă prin licitaţie, la începutul lunii decembrie 2011, Tarbă, director executiv la CJP Brasov, „contacteaza personal“ (citat din adresa nr. 16027/11.11.2011 a firmei INTENDO INSTAL SRL), (în mailul primit se menţionează că ar fio firma apropiată PDL) şi solicită demararea lucrărilor. Fără licitaţie, fără publicarea anuţului pe SEAP, fără selecţie de oferte.
CITEŞTE ŞI:ANI: Fostul şef al Casei de Pensii Braşov, Mihai Tarbă, era incompatibilFostul şef al Casei de Pensii, Mihail Ta