Un grup de oamenii de ştiinţă americani au demonstrat că renunţarea la ţigări pe termen lung îi influenţează pozitiv pe cei care reuşesc acest lucru. Pe lângă faptul că aceştia vor fi mai fericiţi şi mai mulţumiţi de viaţa pe care o au, nu vor fi mai stresaţi ca înainte de a face acest lucru, anunţă Daily Mail. Fumătorii cred că au nevoie de ţigări pentru a se calma, dar, potrivit unui studiu recent al cercetătorilor americani, nivelul de stres nu creşte în cazul unei persoane care renunţă la acest obicei. "Această cercetare oferă informaţii suplimentare importante pentru fumătorii care vor să se lase de ţigări. Renunţarea la fumat este un proces greu, dar rezultatele sunt pe măsură: nu numai că veţi obţine o stare generală de mai bună, dar vă veţi simţi mai bine per ansamblu", a declarat Dr. Piper.
Pentru a verifica această ipoteză, participanţii la studiu au fost supuşi mai multor analize şi teste, atât la începutul experimentului, cât şi pe parcurs, la distanţă de un an , respectiv, trei. În cazul care au reuşit să renunţe pe termen lung la fumat, s-a observat o îmbunătăţire a calităţii vieţii lor, adică erau mai sănătoşi, mai încrezători în forţele proprii, aveau eficienţă în muncă şi o putere mai mare de a învăţa lucruri noi şi de a fi creativi. De asemenea, după trei ani, ei s-au declarat mai puţin stresaţi. Astfel,pe termen lung, cei care se lasă de fumat vor fi mai fericiţi decât înainte, chiar dacă la început au temeri că ar putea fi excluşi dintr-un anumit grup social, că vor fi mai stresaţi şi că nu vor mai manifesta plăcere în ceea ce fac.
INFO-PLUS: Care e legătura între fumat şi locul unde trăieşti
Chiar dacă renunţarea la fumat pare a fi o decizie ce ţine strict de subiect, se pare că mai există şi alţi factori care influenţează acest proces.Astfel, Asociaţia Americană a Plămânilor a întocmit recent un top al statelor americane, în ca