Avocatul omului de afaceri Călin Stoia, Sergiu Bogdan, a transmis, printr-un comunicat de presă, dovezi că clientul său are nevoie de tratamentul medical de care beneficiază de când este arestat.
Sergiu Bogdan susţine că „tratamentul medical la care este supus Călin Stoia este consecinţa unei afecţiuni cronice. Aşa cum reiese din fişa sa medicală, inculpatul suferă de spondiloză cervico-lombară, acesta având nevoie de tratament conservator balneo-fizio-kinetoterapeutic şi de o reevaluare lunară neurochirurgicală. După cinci zile de la luarea măsurii arestului preventiv, Călin Stoia a acuzat dureri foarte mari la nivelul coloanei vertebrale, motiv pentru care a solicitat o evaluare medicală".
„Conform procedurii prevăzute de Legea nr. 275/2006, respectiv art. 50, dreptul la asistenţă medicală a persoanelor deţinute este garantat şi se asigură, în mod gratuit, la cerere, ori de câte ori este necesar", se mai arată în comunicatul transmis de SCPA „Sergiu Bogdan & Asociaţii".
„Conform art. 26 din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, care se referă la asistenţa medicală ambulatorie: „(1) Asistenţa medicală ambulatorie se realizează la nivelul cabinetelor de specialitate din locurile de deţinere şi în ambulatoriile din structura penitenciarelor-spital. La nivelul fiecărui sector medical al unui loc de deţinere se asigură, după caz, un medic psihiatru, un medic dentist sau un medic ginecolog. Asistenţa medicală ambulatorie poate fi acordată şi în ambulatoriile din reţeaua Ministerului Sănătăţii Publice sau ministerelor cu reţea sanitară proprie, aflate în relaţii contractuale cu casa de asigurări sociale de sănătate. (2) Asistenţa medicală ambulatorie se acordă la recomandarea medicului curant, în baza unui bilet de trimit