Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului s-au mobilizat în staţiunile de pe Valea Prahovei, preferate de turişti pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă.Pentru toate deficienţele s-au aplicat amenzi usturătoare, iar multe unităţi riscă să fie închise dacă nu-şi vor remedia în timp util problemele.
Controalele au scos la iveală o serie de nereguli mai ales în restaurante şi fast food-uri. Pentru toate deficienţele s-au aplicat amenzi usturătoare, iar multe unităţi riscă să fie închise dacă nu-şi vor remedia în timp util problemele.
Mâncare stricată în restaurante
Nici măcar înfiinţarea de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a Comandamentului de Iarnă nu i-a determinat pe deţinătorii unităţilor de alimentaţie publică de pe Valea Prahovei să ofere servicii şi produse de calitate. Inspectorii OPC şi-au anunţat prezenţa în staţiunile montane încă de luna trecută, cu speranţa că agenţii economici îşi vor îmbunătăţi serviciile în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când fluxul de turişti creşte considerabil.
Controalele efectuate au scos la iveală o serie de nereguli mai ales în restaurante şi fast food-uri. De exemplu, într-o unitate de alimentaţie publică din staţiunea Buşteni, situată chiar în zona centrală, inspectorii au găsit casolete cu mici cu termenul de valabilitate expirat de mai multe zile. Tot aici, lactatele erau învechite, pâinea depozitată la voia întâmplării, iar farfuriile în care turiştii urmau să primească mâncarea erau ciobite. Nici actele nu erau tocmai în regulă. „Proprietarul acestui restaurant nu poate să facă dovada autorizaţiei pentru prepararea şi livrarea preparatelor culinare în regim de catering. În plus, nu se respectă condiţiile de depozitare prevăzute de producător. Am găsit ciuperci la temperatura mediului ambiant, deşi ele trebuie să stea la maxim 4 - 6 grade, am găsit