Luni - ia o mână de grâu şi pune-o sub patul unde se va aşeza preotul când vine să-ţi binecuvânteze casa şi întreaga familie în zilele premergătoare Crăciunului. Vei petrece sărbători cu adevărate fericite pentru că vei fi vesel şi te vei bucura de tot ce ai.
Marţi - e ziua Ignatului, a tăierii porcului. Actul ritualic nu se aplică întâmplător. El simbolizează moartea şi renaşterea. Dacă nu ai un porc de sacrificat, măcar mergi prin magazine ca să-ţi cumperi carnea necesară preparării bucatelor tradiţionale.
Miecuri - descântă merele pe care le vei oferi colindătorilor în Ajun. Ia fiecare măr în parte, fă-i semnul crucii şi spune: „Tu măr gustos şi sănătos/ Să te faci un înger bun, frumos/ Să-l fereşti de rău pe cel ce mă va colinda/ Să-i dai dai de toate pe masă, sănătate şi belşug în casă." Se crede că acest descântec îţi aduce liniştea interioară şi împăcarea cu cei din jur.
Joi - spală icoana Naşterii Domnului cu apă sfinţită şi busuioc şi pune-o pe masă, lângă o candelă aprinsă. În cele trei zile de sărbătoare, roagă-te pentru ceea ce-ţi doreşti cu ardoare să ţi se întâmple în viitor.
Vineri - trezeşte-te înainte de răsăritul soarelui şi începe prin a pregăti tot ce-ţi trebuie pentru masa de Crăciun. Dar ai grijă să nu te înfrupţi din deliciile pe care le prepari. Nu coase, nu spăla şi nu scoate gunoiul afară pentru că tot ce vei face nu va avea un sfârşit bun. În schimb, dacă respecţi ritualul zilei, ai toate şansele să devii mai frumos şi mai sănătos.
Sâmbătă - ocupă de împodobirea bradului şi înfrumuseţarea locuinţei. Dis-de-dimineaţă curăţeşte-ţi casa şi decoreaz-o cu superbele obiecte de sărbătoare. Doar trebuie să vină Moşul, nu? Aşteaptă-l în curăţenie şi cu bucurie, iar el îţi va aduce proiecte noi şi şanse de reuşită în ceea ce ţi-ai propus să faci.
Luni - ia o mână de grâu şi pune-o sub p