„Am vrut să avem o serbare mai tradiţională, să înveţe copiii obiceiurile. Am lucrat pentru acest spectacol cam o lună şi suntem foarte mulţumiţi de felul în care ne-a reuşit"
Grupa „Albatroşii" a Grădiniţei de Aplicaţii din cadrul Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu" a susţinut miercuri seara un spectacol de zile mari în sala SNC.
„Eu am emoţii", spunea înainte de spectacol una dintre... actriţe, luându-şi rolul de pe scenă foarte în serios. Tracul însă a trecut, iar spectacolul a început cu o mare bucurie. Cu barba albă ca neaua, gârbovit de greutatea sacului în care căra darurile pentru „Albatroşi", Moş Crăciun a venit să le vadă serbarea. Şi nu mică i-a fost mirarea Moşului când, în loc de copii de grădiniţă, a văzut adevăraţi artişti. „Şi fulgii de zăpadă au început să cadă", i-au cântat copiii Moşului, rugându-l din priviri să nu-i iute la împărţitul cadourilor din sac. Trei îngeraşi au vegheat scena, iar de jur-împrejurul lor au stat magii cu steaua, anul vechi, anul nou, iarna, dar şi o sumedenie de artişti înveşmântaţi în straie populare. S-a vestit ziua luminată, s-a urat de bine, de sănătate şi prosperitate, s-a colindat şi, bineînţeles, nu a putut lipsi Pluguşorul. „Ca să nu te chinui, pentru că eşti Moş, ciocăne la uşă, nu intra pe coş", l-au îndemnat „Albatroşii" pe Moş Crăciun. Şi cum iarna a venit, Anul Vechi s-a grabit să ne părăsească, lăsându-i loc Anului Nou.
Înainte de a pleca, Anul Vechi a prezentat-o pe fiica sa, Iarna, doamna gerului stăpână. Aşadar, Anul Nou a venit „pe aripi de porumbei, în sunet de clopoţei". După ce Moşul, care se grăbea pentru a ajunge la toţi copiii lumii, a împărţit cadourile, „Albatroşii" de la Grădiniţa de Aplicaţii din cadrul Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu" au adus aminte publicului lor de obiceiuri străvechi, cum ar fi Capra sau Ursul. „Am vrut să avem o ser