În acest an 37 de sportivi ne-au reprezentat la o competiţie emoţionantă: Jocurile Mondiale Special Olympics, disputate la Atena 2011.
Au fost 37 sportivi. Au câştigat 21 medalii (5 de aur, 9 de argint, 7 de bronz) la tenis de masă, gimnastică, atletism şi bocce (un sport de aruncare a unor bile de metal spre o ţintă mobilă).
În Occident, îngrijirea persoanelor cu dizabilităţi fizice sau intelectuale reprezintă o preocupare fundamentală a statelor, a organizaţiilor. Una din „temele" pe care trebuia să la facă România pentru integrarea europeană este atitudinea faţă de astfel de persoane. Deocamdată suntem corijenţi la această „materie" care ţine de educaţie, de mentalitate, de civilizaţie. Sunt totuşi printre noi oameni care nu rămân indiferenţi şi care fac tot ce se poate pentru semenii lor cu probleme fizice şi mentale. Fundaţia Special Olympics Romania (preşedinte Cristian Ispas, coordonator proiect Katharina Kiss) continuă să organizeze acţiuni menite să ne schimbe atitudinea faţă de cei necăjiţi, în majoritate copii.
Într-o lume în care ne abandonăm unii pe alţii, ne lovim, ne distrugem, ne purtăm urât şi ne ciomăgim, apoi ne simţim la rândul nostru loviţi, abandonaţi şi victime ale comportamentelor urâte. Încercând să-i ajut măcar cu o vorbă bună şi cu o încurajare pe cei aflaţi în nevoie, mi-am dat sema că înainte de interesele personale sau de cele ale familiei tale, mai important în viaţă este să-i ajuţi pe ceilalţi atunci când ţi se oferă prilejul. O lumânare nu pierde nimic dacă aprinde o altă lumânare.