Chiar dacă elixirul tinereţii fără bătrâneţe nu s-a inventat încă, avem la îndemână câteva remedii naturale care ne ajută să încetinim îmbătrânirea. Află ce tipuri de ceaiuri au această calitate.
Procesul de îmbătrânire debutează încă din momentul în care ne naştem, însă primele semne devin vizibile abia după vârsta de 30 de ani. Din fericire, capacitatea de regenerare a celulelor face ca procesul de îmbătrânire să se producă treptat. Totuşi, studiile au arătat că aportul genelor în acest proces este de numai 25%. Prin urmare, depinde în mare parte de noi să încetinim procesele de deteriorare celulară cât mai mult şi, totodată, să amânăm apariţia semnelor îmbătrânirii. Baza oricărui „tratament" antiaging constă în ajustări ale stilului de viaţă, prin schimbarea dietei, prin gestionarea eficientă a stresului şi prin combaterea sedentarismului. În plus, natura vine şi ea în ajutor şi ne pune la dispoziţie câteva plante renumite pentru proprietăţile antiîmbâtrânire.
1Ceaiul verde, aliat în lupta cu kilogramele
Are o acţiune antioxidantă de 100 de ori mai mare decât vitamina C şi de 25 de ori mai mare decât vitamina E. Această proprietate recomandă ceaiul verde în lupta cu radicalii liberi, substanţe responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii. De asemenea, este un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele, care ne îmbătrânesc chiar şi cu zece ani. Datorită manganului din compoziţia sa, ceaiul verde contribuie la reducerea grăsimii, îndeosebi a celei din zona abdomenului. Pentru efecte vizibile, ceaiul verde ar trebui consumat după fiecare masă principală, deoarece ajută la eliminarea rapidă a grăsimilor care altfel s-ar depune pe vasele sangvine. Se recomandă ceaiul verde vărsat, cu frunze cât mai întregi, deoarece conţine o cantitate mai mare de antioxidanţi decât cel la pliculeţ. Infuzia se prepară din 200 ml de apă fierbinte şi dintr-o