Corneliu Andrei Stroe este omul de care se leagă cea mai glorioasă perioadă a Universităţii. Sub conducerea sa, "Campioana unei mari iubiri" şi apoi "Craiova Maxima" au transformat Universitatea într-unul din cele mai iubite şi respectate cluburi din România.
În ianuarie 1967, la doar 23 de ani, devenea unul dintre cei mai tineri conducători de club din istoria fotbalului românesc. Din 1975 avea să înceapă construcţia uneia dintre cele mai de succes echipe din România: Craiova Maxima. Corneliu Andrei Stroe este omul care a creat şi a condus echipa spre cele mai mari performanţe din istoria clubului, atât pe plan intern, cât şi european.
"După ce am terminat armata, în ianuarie 1967 m-am prezentat la noul meu loc de muncă, la Craiova. Primul rector al Universităţii din Craiova, Marius Preda, m-a numit secretar general al clubului. Secretarul general era practic conducătorul de drept al clubului. Categoric am fost unul dintre cei mai tineri conducător de club din istoria fotbalului românesc. În februarie '67, la o reuniune la FRF, când trebuia să înceapă şedinţa, secretarul general al FRF m-a întrebat ce caut pe acolo, i-am spus cine sunt şi a rămas consternat. După şedinţă se vorbea pe acolo că cei de la Craiova au pus conducător un copil. Aveam 23 de ani, era de neînţeles". Aceasta este povestea numirii sale în funcţie, spusă chiar de Stroe.
Titlul din '73, răzbunat în '74
Înainte de Maxima, Corneliu Stroe a "prins" din postura de conducător şi cealaltă mare echipă a Băniei, "Campioana unei mari iubiri". Povestea titlului pierdut în 1973, la doar un gol diferenţă faţă de Dinamo, e şi acum vie în memoria lui Stroe. "Titlul din '73 l-am pierdut pe mâna jucătorilor şi conducătorilor. Mai erau trei etape, eram lideri. În antepenultima etapă, am jucat cu Steaua pe stadionul Naţional. Am bătut cu 6-2. La nici 4 zile distanţă era penultima eta