Judecătorul Anişoara Topor, de la Judecătoria Focşani, acuzată de corupţie legată de instrumentarea unui dosar, rămâne în arest preventiv, a decis, vineri seară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Anişoara Topor este acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă, pentru că ar fi cerut bani pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar.
Anişoara Topor a fost arestată pentru 29 de zile, în seara de 9 decembrie, de către un judecător al Curţii de Apel Bucureşti.
Curtea de Apel Bucureşti arată în motivarea deciziei de arestare că denunţătorul lui Topor, omul de afaceri Costel Iacob, a încercat să se sinucidă din cauza situaţiei în care a ajuns în contextul aranjamentelor pe care le derula cu magistrata şi familia acesteia.
Iacob achiziţionase drepturile litigioase pe un teren de 13 hectare, el împumutându-se de bani.
"Iacob era în situaţia de a restitui dobânda împrumutului până la data de 15 martie. În acest context şi neaflându-se în posesia banilor necesari, denunţătorul a purtat mai multe discuţii cu judecătorul Topor, o parte intermediate de către fratele acesteia, iar la un moment dat i s-a indicat să încerce să vândă drepturile litigioase unui terţ numai că n-ar fi trebuit să afle finul magistratului, Alexandru Ştefan. Prin urmare, judecătorul T.A. (Topor Anişoara-n.r.) avea de gând să-1 «fraudeze» cumva şi pe finul său", notează Curtea de Apel Bucureşti în motivarea deciziei de arestare.
"Revenind la întâlnirea din locuinţa lui Alexandru Ştefan, judecătorul Topor şi-a luat angajamentul că va rezolva problema, iar dacă vor trebui daţi şi alţi bani îi va trimite prin Alexandru Ştefan. A doua zi, Topor i-a trimis 12.300 de euro prin intermediul lui Aurel Lăduncă, în schimb, denunţătorului i s-a cerut să dea o declaraţie scrisă prin care a arătat că banii ar reprezenta contra valoarea unor amenajări făcute în locuinţa lui Lădun