Pregătirea pentru sărbătorile de iarnă a fostei capitale domneşti, poartă amprenta austerităţii. Doar centrul oraşului şi Grădina Publică au intrat în atenţia edililor pentru schimbarea la faţă necesară sărbătoririi cu un alt decor, a Naşterii Domnului şi a sosirii Anului Nou.
Parcul Mitropoliei, cât şi Parcul Primăriei au fost invadate de o armată de îngeri cu goarne, care vestesc apropiatul eveniment din 25 decembrie. Ca în fiecare an, în Piaţa Prefecturii a fost adus din Munţii Bucegi un brad înalt de aproximativ 40 de metri, care domină peisajul prin înălţime şi maiestuozitate. Din nefericire, aceste calităţi sunt umbrite de sărăcia podoabelor cu care a fost înzestrat de către edili. În afară de o stea mare şi albă, din vârful bradului, se mai zăresc câteva globuri stinghere şi o instalaţie electrică, destul de sumară, care nu corespunde măreţiei acestui simbol al Crăciunului.
Pe Platoul din jur au fost montate câteva zeci de căsuţe de lemn, de unde se vor vinde în zilele Crăciunului dulciuri, produse alimentare şi suveniruri diverse, pentru păstrarea în neuitare a sărbătorilor de iarnă. Sunt prezente, ca de fiecare dată, nelipsitele maşinuţe de cursă şi căluşeii care te rotesc într-un cerc ameţitor. Atmosfera este de bâlci şi mai puţin de Crăciun. Cu toate acestea, în fiecare seară, Platoul Prefecturii se umple de bunici şi nepoţi, care se dau cu maşinuţele sau pur şi simplu cască ochii la bradul sărăcăcios cu stea albă în vârf.
În aer a început deja să se simtă farmecul atmosferei de sărbătoare şi peste doar câteva zile, întregul oraş va intra în febra pregtătirilor pentru Sărbătorile de iarnă. Auster sau nu, Crăciunul este un eveniment îndrăgit, pe parcursul căruia sărăcia, indiferent cât ar fi de grea, nu îndrăzneşte să îşi arate colţii. Cât despre sărbătorirea Anului Nou, târgoviştenii, ca mai toţi românii, vor uita pentru o zi- două, t