Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Valencia, Spania, a scos la iveala faptul ca sucurile naturale cumparate la pahar, in restaurante ori cantine, sunt, in mare parte, contaminate cu salmonella si nu numai. Mai precis, jumatate dintre mostrele recoltate erau infestate.
Desi sucul de portocale are renumele unei bauturi sanatoase, continand Vitamina C din plin, asta nu e o garantie ca e si sigur pentru consum. Analiza recenta, in cadrul careia au fost studiate 190 de mostre din aceasta bautura, adunate din diferite localuri din Spania, a aratat ca jumatate dintre acestea erau contaminate, cel mai adesea din cauza recipientelor care nu fusesera curatate corespunzator, conform Daily Mail. Asta, desi "razia" fusese anuntata si patronilor li se specificase ca recipientele trebuie sa fie bine curatate, iar sucul proaspat stors.
43% dintre mostre au fost declarate ca fiind "inacceptabile", fiind infestate atat cu Salmonella, cat si cu E.coli. S-a gasit, de asemenea, si Stafilococul auriu, 1% dintre bauturi fiind contaminate cu acesta.
Sucul de portocale proaspat stors este una dintre bauturile ce trebuie consumate imediat dupa ce fructele au fost stoarse, altfel existand riscul contaminarii. Daca acesta este stors direct intr-un pahar de sticla, riscul sa fie infestat scade. Insa, daca sucul trece printr-un dozator sau alta masinarie, riscul contaminarii sale creste considerabil.
Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Valencia, Spania, a scos la iveala faptul ca sucurile naturale cumparate la pahar, in restaurante ori cantine, sunt, in mare parte, contaminate cu salmonella si nu numai. Mai precis, jumatate dintre mostrele recoltate erau infestate.
Desi sucul de portocale are renumele unei bauturi sanatoase, continand Vitamina C din plin, asta nu e o garantie ca e si sigur pen