Revoluţionarii timişoreni şi-au ridicat poalele-n cap, vineri dimineaţa, când ar fi trebuit să asiste, solemn, la un prim moment festiv dedicat aniversării a 22 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. Ei au început în schimb să urle unii la alţii, să se înjure. S-au bălăcărit şi s-au acuzat de toate cele mai abitir ca altă dată. Exasperat, primarul Gheorghe Ciuhandu a părăsit în trombă încăperea. I s-au alăturat şi viceprimarii şi o parte din consilierii locali, prezenţi la eveniment.
Tot circul a început în momentul în care revoluţionarilor aflaţi de o lună în greva foamei li s-au acordat nişte plachete aniversare. Parcă ar fi fost posedaţi, liderii revoluţiei din Timişoara au început să vocifereze în momentul în care preşedintele Asociaţiei Luptătorilor din Timisoara Arestaţi în Revoluţie – A.L.T.A.R. 1989, Virgil Hosu, a început să împartă obiectele.
"Ce să spun, că mănâncă placheta şi din diplomă îşi face salată de tăiţei", a strigat o femeie din sală. Imediat a fost atacată de un cor de voci: "Comuniştilor!", "Ne-am săturat de pupincurişti!".
Apoi revoluţionarii s-au certat pe diferite subiecte: care dată din istoricul Revoluţiei din 1989 ar trebui considerată "cea mai importantă" şi marcată ca atare; care dintre ei sunt mai revoluţionari decât alţii, "pe merite" şi, în consecinţă, cine ar fi mai calificat să conducă şedinţa haotică de vineri dimineaţa.
Lucrurile au scăpat efectiv de sub control, oamenei s-au acuzat că aparţin de un partid sau altul, şi nu puţin a lipsit ca îmbrâncelile vagi să nu degenereze.
A fost momentul în care, evervat de tot circul, primarul Gheorghe Ciuhandu s-a ridicat din prezidiu şi a părăsit sala.
Şedinţa de consiliu a început cu discursul lui Ciuhandu. Acesta a atacat mai întâi iniţiativa parlamentarilor ieşeni de a declara oraşul lor iniţiator al Revoluţiei.
"Se inventează o nouă istorie