Marile puteri economice se prabusesc peste noapte, monede care faceau legea pe pietele financiare risca sa dispara, revoltele sociale au devenit evenimente la ordinea zilei.
Totul se schimba, totul se transforma, nimic ce tine de domeniul financiar si exista acum cativa ani nu se mai aplica acum. In acest context, parintii au o grea misiune - sa-si pregateasca copiii sa poata sa faca fata la toate aceste schimbari, sa supravietuiasca si sa si fie in stare sa dea o mana de ajutor relansarii economiei globale.
Astfel, pe umerii Generatiei Z (copii nascuti intre anii 1997 si 2004) pica o mare povara pe care trebuie sa o duca si de care depinde viitorul generatiilor urmatoare, ei fiind prima linie in lupta pentru supravietuire care tocmai a inceput.
Forbes da cateva sfaturi parintilor care realizeaza aceste lucruri si vor ca cei carora le-au dat viata sa fie capabili sa se descurce in viata.
Desi orice parinte vrea sa-si rasfete copilul, sa-i asigure tot ce are nevoie si, mai mult, tot ce isi doreste, trebuie sa realizeze ca mai important este sa-l faci pe copil sa isi dea seama singur de diferenta dintre nevoie si dorinta.
Adica da, ai nevoie de haine, dar nu de haine de la cine stie ce designer unde o bluza costa cat garderoba pe un anotimp. Sau da, ai nevoie de telefon mobil, dar atat timp cat ai deja un computer, telefonul e de ajuns sa isi indeplineasca principalele meniri - sa poti suna si sa dai mesaje.
Pentru asta, tu, ca parinte, trebuie sa ai acest comportament. Copilul trebuie sa vada ca faci asta pentru ca asa e bine si normal, nu pentru ca "strangi cureaua" si, in timp ce faci asta, regreti ca nu poti avea marea cu sarea.
Odata ce si-a dat seama de asta, copilul va face, mai departe, propriile taieri de cheltuieli.
Totodata, cel mic trebuie sa invete sa prioritizez