Vaccinurile antigripale sunt mai „dozate” anul acesta faţă de alţi ani. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a primit, în această săptămână, peste 11.000 de doze de vaccin, deşi solicitarea fusese de 45.000. DSP-ul a achiziţionat, la începutul toamnei, 6.500 de doze, de la Institutul „Cantacuzino”, pe care le-a repartizat deja pentru vârstnicii şi copiii instituţionalizaţi în unităţi medico-sociale şi personalul medical din spitale.
Noua tranşă de vaccinuri, de 11.550 doze, însă este insuficientă. „Sunt foarte puţine doze repartizate. Ar fi undeva la 30 de doze repartizate fiecărui medic de familie. Noi am solicitat, ca şi în alţi ani, 45.000 de doze, însă doar atât am primit. Nu cred că ne (Ministerul Sănătăţii – n.r.) vor mai trimite o nouă tranşă”, spune dr. Gabriela Proca, şefa Serviciului Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Braşov.
Chiar dacă vaccinul pentru braşoveni este insuficient, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii recomandă periodic vaccinarea antigripală, ca fiind cea mai sigură metodă de prevenţie a gripei. Vaccinare pe care, însă, mulţi braşoveni o vor plăti din buzunarul propriu, dozele venite prin programul Ministerului de vaccinare antigripală, gratuit, fiind insuficiente. Vaccinurile antigripale sunt mai „dozate” anul acesta faţă de alţi ani. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a primit, în această săptămână, peste 11.000 de doze de vaccin, deşi solicitarea fusese de 45.000. DSP-ul a achiziţionat, la începutul toamnei, 6.500 de doze, de la Institutul „Cantacuzino”, pe care le-a repartizat deja pentru vârstnicii şi copiii instituţionalizaţi în unităţi medico-sociale şi personalul medical din spitale.
Noua tranşă de vaccinuri, de 11.550 doze, însă este insuficientă. „Sunt foarte puţine doze repartizate. Ar fi undeva la 30 de doze repartizate fiecărui medic de familie. Noi am solicitat, ca şi în alţi ani, 45.000 d