Ardei umpluţi cu ciuperci
Ingrediente:
- 1 kg de ardei gras;
- 1 cutie de ciuperci;
- orez;
- 2 - 3 cepe;
- 3 morcovi;
- ulei;
- 1 praf de sare;
- 1 cană de bulion;
- condimente;
- 1 legătură de pătrunjel.
Mod de preparare:
Taie legumele, căleşte ceapa, morcovul şi adaugă ciupercile. Între timp spală orezul în două - trei ape şi pune-l peste legume. Lasă compoziţia la foc mic până când se înmoaie puţin orezul, iar spre final adaugă sare şi patrunjel. Pregăteşte ardeii, scoate-le cotoarele, spală-i şi umple-i cu orezul cu legume. Aşează-i într-o cratiţă, apoi peste ei pune apa cu bulionul şi condimentele, cât să îi acopere. Bagă-i la cuptor şi lasă-i la fiert la foc potrivit aproximativ o oră.
Beneficiile produsului asupra sănătăţii:
- combat anemia;
- îmbunătăţesc digestia;
- previn oboseala cronică, îmbătrânirea prematură şi migrenele;
- sunt eficiente în colicile intestinale, crampele şi dereglările metabolice.
Chiftele de cartofi
Ingrediente:
1 cutie de ciuperci;
2 cartofi potriviţi;
2 linguri de orez;
2 cepe mici;
o legătură de pătrunjel;
sare, boia şi piper după gust;
ulei;
3 linguri de făină.
Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi lasă-i la fiert. Separat, fierbe orezul şi căleşte ceapa tocată mărunt. Scurge cartofii, pasează-i şi amestecă-i cu orezul fiert, ceapa călită, ciupercile date prin maşina de tocate şi pătrunjelul. Adaugă boia, sare şi piper. Apoi, din această compoziţie modelează chifteluţe pe care ulterior, trece-le prin făină şi prăjeşte-le în ulei.
Beneficiile produsului asupra sănătăţii:
previne oboseala cronică;
tratează astenie de sezon;
combate constipaţia;
reduce stresul;
previne anumite forme de cancer (datorită conţinutului de gluten din cartofi, substa