Elena Udrea vrea păstrarea actualulei campanii de promovare a României cel puţin până în anul 2015, considerând-o un succes, mai ales că, spune ea, a determinat o creştere în domeniul turistic. "Cum să îl schimbăm (brandul de ţară - n.r.)? Este de mare succes! Brandul de ţară este până în 2015 cel puţin. Este unul dintre cele mai de succes branduri de ţară în acest moment la nivel internaţional, a fost premiat la toate târgurile de turism unde am participat. Chiar şi SUA şi-au ales de curând un brand tot verde, tot eco. Asta înseamnă că ne-am înscris pe un trend bun, pe un trend câştigător, deci nu schimbăm brandul, dimpotrivă, îl promovăm din ce în ce mai mult pentru că, la rândul lui, brandul ne-a adus o creştere în turism de 17% în 2011", a declarat, în acest sfârşit de săptămână, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
"E un spot şters, fără vână, fără un mesaj concret sau relevant pentru noi"
Valoarea pe care Elena Udrea a identicat-o în campania de promovare a României - Explore the Carpathian Garden - este altfel percepută de oamenii de publicitate.
gândul i-a întrebat pe trei dintre publicitarii din România ce părere au de spotul de promovare a ţării noastre, finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi difuzat pe CNN.
"E un spot şters, fără vână, fără un mesaj concret sau relevant pentru noi, care nu reuşeşte să transmită ceva concret sau cu adevărat propriu României. Când tot ce poţi să spui despre România este 'grădina Carpaţilor', înseamnă că nu îţi cunoşti ţara sau nu te-ai obosit să o înţelegi. Spotul seamănă cu multe altele care promovează Turcia sau Croaţia şi se pierde printre ele. Dar cu siguranţă e un spot scump", a declarat, pentru gândul, Tudor Cuciuc, Creative Director la Leo Burnett.
"E o salată. Nu are nimic diferenţiator. E un spot de vanitate, cum spunem noi în publicitate.