Costumele colindătorilor din Ţara Făgăraşului, obiectele pe care le folosesc atunci când merg la urat de Anul Nou sunt doar câteva dintre atracţiile unei noi expoziţii găzduită de Castelul Bran. Vorbim despre „Seara lui Crăciun”, expoziţia ce va fi deschisă brănenilor şi turiştilor azi, de la ora 13.00. Ciclul sărbătorilor de iarnă, începând de la Sfântul Nicolae şi până la Bobotează, abundă în momente dedicate reînnoirii timpului şi spaţiului cu ajutorul practicilor şi ritualurilor cu caracter augural şi rol purificator. Feciorii din cetele de colindători sunt nu doar cei care poartă din casă-n casă colindele ce vestesc Naşterea Domnului, dar ei sunt totodată cei chemaţi prin tradiţie să dea viaţă riturilor şi ceremonialelor de reînnoire simbolică a lumii. Pe câteva dintre acestea le vor putea urmări turiştii la Castel, pe lângă expoziţie.
Astfel, în 18 decembrie, de la ora 13.00, vor cânta cei din Ansamblul „Plaiurile Dumbrăviţei”. În ajun de Crăciun, de la aceeaşi oră, turiştii sunt aşteptaţi la un spectacol de colinde sacre şi laice din zona Branului, iar în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, la un alt spectacol de colinde în interpretarea copiilor din Parohia „Carpaţi” Braşov.
În 2 ianuarie, copiii Şcolii din Şirnea pleacă „La urat de Anul Nou”, în 7 ianuarie sunteţi aşteptaţi la şezătoarea de la Bucium, iar în 8 ianuarie, la şezătoarea de la Veneţia de Jos. Evenimentele sunt organizate de reprezentanţii Castelului Bran, împreună cu cei din Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din cadrul Centrului Cultural Reduta. Costumele colindătorilor din Ţara Făgăraşului, obiectele pe care le folosesc atunci când merg la urat de Anul Nou sunt doar câteva dintre atracţiile unei noi expoziţii găzduită de Castelul Bran. Vorbim despre „Seara lui Crăciun”, expoziţia ce va fi deschisă brănenilor şi turiştilor azi, de la ora 13.00. Cic